Utemöbler för alla

by 1375695474 on 07/08/2013

MA109-modernt utomhuscafe'

De allra flesta tycker om att vistas utomhus så mycket som möjligt. På vintern är man ganska begränsad, det blir mest lek och sport man gör utomhus. Men på sommaren kan man nästan bo ute om man har en trädgård. Med rätt utemöbler kan man verkligen ta vara på de fina dagarna.

Vare sig man har en stor trädgård eller bara en pytteliten balkong finns det utemöbler för alla. Innan man bestämmer sig för vad man ska skaffa kan man gärna ta sig en liten funderare på vad det är man kommer att göra på uteplatsen. Om man främst kommer att sitta och läsa, kanske sola lite, är det viktigast att skaffa en skön vilstol. Den får gärna ta lite plats, för man kommer att tillbringa ganska mycket tid där. Om man är två kan man ha två sköna stolar med ett litet bord emellan där man kan lägga boken eller ställa kaffet.

Andra använder sin uteplats eller balkong främst till att äta. Man vill ha plats för familj och vänner, och gärna en liten grill också. Ett bord med plats för många stolar kan vara en bra ide’. Om antalet runt bordet varierar kan man investera i hopfällbara stolar som kan tas fram när de behövs. Många altanbord har också möjlighet till förlängning, med några lätta handgrepp. Det finns förvaringssoffor, och boxar, som kan användas för att sitta på. Man lägger en liten dyna uppepå och det blir skönt och praktiskt. Sedan kan man förvara alla dynor och dukar man behöver inne i dessa soffor.för vad man ska skaffa kan man gärna ta sig en liten funderare på vad det är man kommer att göra på uteplatsen. Om man främst kommer att sitta och läsa, kanske sola lite, är det viktigast att skaffa en skön vilstol. Den får gärna ta lite plats, för man kommer att tillbringa ganska mycket tid där. Om man är två kan man ha två sköna stolar med ett litet bord emellan där man kan lägga boken eller ställa kaffet.

Många utemöbler  är gjorda i plast, trä eller aluminium. Vilket material man väljer är ofta en smaksak. Om man har utemöbler i trä måste man ofta slipa och olja in dem någon gång om året. Annars kan de lätt bli lite grådaskiga. Aluminium utemöbler kräver inte så mycket underhåll, men man ska vara försiktig och inte repa dem. De är mycket lätta och därför idealiska om man behöver lyfta in sina utemöbler varje kväll.

Allt fler väljer utemöbler som liknar dem man har inne i vardagsrummet. Man kan få riktigt snygga matplatser eller soffgrupper att ställa ut i trädgården. Hörnsoffor och matbord, allt gjort för att kunna sitta ute och njuta av sommaren. Genom att välja rätt utemöbler för den typ av aktivitet man vill utöva kan man ha det riktigt skönt. Inget går upp mot en varm, ljus svensk sommarkväll tillsammans med vänner eller familj.

 

Previous post:

Next post: