Skillnader mellan säkerhetsskåp och kassaskåp

by 1375695474 on 15/11/2012

skyddNär vi skall leta efter ett sätt att förvara våra värdesaker på så kan det vara en riktig djungel ibland om man inte vet vad som är skillnad mellan alla de olika typerna av skåp som finns där ute.

Vissa är också bättre än andra och det finns även skåp som säljs av vissa billiga varuhus som inte uppfyller krav som tillexempel försäkringen ställer vilket innebär att skulle något hända så står man ändå utan skydd. Därför så är det viktigt att alltid vända sig till ett proffs som säljer olika skåp och idag skall vi kolla vad som är skillnaden ett säkerhetsskåp
och ett kassaskåp.

Om vi börjar med ett säkerhetsskåp så är det klassat för att skydda dina värdesaker med ett värde upp till 40000:- där också krav på larm och dylikt kan tillkomma i lokalen. Ett säkerhetsskåp är mest till för att skydda er mot stöld och det ett väldigt gott skydd mot detta. I ett säkerhetsskåp som finns i olika utföranden kan ni förvara allt mellan himmel och gjord och det finns de som har nyckelhängare, plats för pärmar och även mappar etc.

När det gäller kassaskåp så är det mer ett allmänt namn som alla känner till. Till skillnad från ett säkerhetsskåp så finns det kassaskåp som skyddar mot brand och är även anpassade för olika typer av förvaring. Det är alltså högre säkerhet med ett kassaskåp eftersom de skyddar mot brand eller stöd och de som klarar båda galant.

Beroende på vad man skall låsa in så väljer man ett säkert kassaskåp utifrån det. Det kan vara papper och också datamedia som skall förvaras och då finns det kassaskåp som klarar det och skyddar mot brand i upp till 2 timmar så det finns ett kassaskåp som passar alla möjliga olika verksamheter och förvaringskrav som ni har även i hemmet.

När det kommer till försäkringar så skall ni alltid ta kontakt med försäkringsbolaget och kontrollera vad som gäller, så att ni har ett fullt gott skydd som ni kan räkna med. Är man osäker så kan man även fråga där kassaskåp och säkerhetsskåp säljs, de är insatta i vad som gäller och kan vägleda er till det rätta valet. Därför så är det också en fördel att gå till en säljare med erfarenhet som vet vad de säljer så att köpet blir bra och även tryggt. Lycka till och att känna sig trygg med ett säkerhetsskåp eller kassaskåp, det är en avkopplande känsla.

Previous post:

Next post: