Städfirma – Vad gör det för nytta?

by 1375695474 on 09/04/2012

städSmuts, smulor spilt kaffe, spilt te eller läsk kan vara mycket jobbigt att få bort, speciellt om de finns på en kontorsstol. Jag rekommenderar dig starkt att se till att du städer kontorsstolen på ett bra sätt och tar dig tid att göra det, så kommer de att hålla sig nya mycket längre. Många har uppfattningen att man måste använda starka kemikalier för att få bort smuts från kontorsstolar men ofta räcker det med diskmedel och vatten för att få bort fläckarna. Detta tips fick jag från en städfirma Linköping som delade mig sig av en hel del andra städtips som bara en städfirma kanske vet om.

Kontorsstolar är tillverkade av flera olika fabrikat som t.ex polyester, läder eller syntetiska material. När du ska tvätta bort fläckar så kan du använda två matskedar diskmedel eller liknande i en kopp med vatten. Rör runt i mixen. Innan du tvättar stolen så rekommenderar jag att du dammar av den innan så att allt damm är borta. Själv så anlitar jag en städfirma i Linköping som tar hand om båda damningen och fläckborttagningen men på kontoret hemma så gör jag allt själv.

Mer städtips

Det är viktigt att du inte dränker stolen totalt utan ta bara lite på en rent rasa och använd det direkt på fläckarna. Gnugga försiktigt så att du inte förstör materialet. Om du är osäker kan du testa att gnugga på en icke synlig del av stolen först för att se att det inte lämnar några fläckar. Efter att du har gnuggat bort fläcken så måste du skölja bort medlet med vatten och sedan låta stolen torka. Jag gillar också att dammsuga stolen efteråt så att allt verkligen är borta, men sen gillar jag ju också att städa, men brukar som sagt anlita en städfirma Linköping för att jag inte har tid själv.

För att hålla den stol ren i framtiden så tank på det uppenbara att inte spilla på den alls. Om du spiller så är det viktigt att du försöker ta bort fläckarna omedelbart. Använd inte stolen för att ställa dig för att nå saker eller sätt inte fötterna på stolen av andra anledningar heller. Försök att göra det till en vana att städa stolen varje vecka så att inte för mycket damm och smuts samlar sig. Om du följer ovanstående tips så kommer du att ha en mycket längre livslängd på din stol!

 

 

Previous post:

Next post: