Koppla av hemma med egen ångbastu

by 1375695474 on 19/11/2012

saunaÅker du till träningshallen, spa eller simhallen ibland eller ofta för att kunna basta eftersom efteråt så känner vi oss riktigt avkopplade och rena, samt så är det också uppfriskande för kroppens leder.

Att bygga eller sätta i en egen bastu är inget som de flesta kan göra enkelt, men idag så finns det faktiskt kompakta bra ångbastu som fungerar precis som de klassiska varianterna med ånga som tillexempel eldas upp med en brasa. Om du någon gång har testat en ångbastu så är det en speciell känsla som man gärna vill uppleva igen och så ofta som möjligt.

Förr i tiden så eldade man med en brasa i bastu för att ångbastu, och dessa finns också kvar idag. Men för de mesta så ligger de i separata hus tillexempel vid sjöar och används också ofta när man skall ta ett bad på vintern. Det känner ni säkert igen eller har också kanske testa det själv tidigare och är speciellt förekommande i Finland samt i norra delarna av landet. Det kanske ser kallt ut, men alla är så uppvärmda av brasa från ångbastu att det är nästan skönt att ta sig doppet.

Nu så fungerar det inte direkt på samma sätt med en ångbastu hemma men samma känsla har man kvar. En ångbastu som man har hemma påminner om en vanlig duschkabin och kan placeras i badrummet eller på en annan plats i hemmet där man skapar ett våtutrymme. Funktionerna är också med dusch samt då att man kan använda den speciella funktionen för att koppla av med ångbastu. På vissa modeller finns det även en stol och vissa har även badkar, så det finns en modell för alla att välja mellan.

Det som är så bra med en egen ångbastu är att man har nära till att basta när man vill, och de är också betydligt billigare än vad man tror. Allt från runt tio till tjugo tusen kronor beroende på vilka funktioner den har samt effekten, så välj en modell som ni vet att ni kommer att trivas med det är en bra investering. Tänk er en kall dag och sätta sig i sin egen ångbastu, vilken härlig känsla och det kommer att bli samma varma känsla som nästan sitta vid en egen brasa.

Det finns bra många tillverkare att välja mellan så välj en modell som passar er i storlek och pris och glöm inte att ert liv kommer att bli berikat och även mer enkelt samt värmande med en egen ångbastu.

 

Previous post:

Next post: