Damer inom motorsporten

by 1375695474 on 29/11/2013

Allt fler kvinnor väljer att delta i olika former av motorsport. Det är tuffa tag, med härliga utmaningar. Man kör även motorcykel helt enkelt för nöjet, både till jobbet och på fritiden. Det finns en hel del MC-kläder för dam som är speciellt utvecklade för dem.

MA209-köra motorcykelDet är mycket viktigt med rejäla kläder när man kör motorcykel. Även i låga hastigheter kan man skada sig ganska rejält om man välter. Vanliga kläder blir förstörda och man kan skrapa sig ordentligt. Därför satsar många på bra MC-kläder för dam redan när de köper hojen.

Ett skinnställ sitter alltid bra, och är också mycket snyggt. När man väljer MC-kläder för dam får man bra passform och lagom långa ärmar och ben. Naturligtvis beror det på hur man ser ut, men de flesta kvinnor har en annan kroppsbyggnad än män. Lite rundare former här och där kan göra att en vanlig skinnjacka inte känns skön. Om man istället väljer utrustning som är speciellt designad för kvinnor kommer man att kunna njuta mer av att vara ute och köra.

Svart har länge varit favoritfärgen bland motorcyklister. Både skinnställ och allvädersjackor tillverkas gärna i denna färg. Motorcross däremot brukar vara lite mer vågad med en blandning av flera starka färger. MC-kläder för dam kan man även få i något ljusare färger. Ibland vitt, men i alla fall svart med detaljer i andra färger.

Det viktiga är att man är väl skyddad och att man syns i mörkret. Därför har de flesta motorcykelkläder förstärkningar i olika delar av kläderna. Ryggen, till exempel, brukar vara vadderad lite extra. Det är inte bara för att skydda mot vinden, men även vid en eventuell olycka. Likaså knän och armbågar brukar vara utsatta och man har därför extra skydd även där. En del MC-kläder för dam har detaljer i ett bromsmaterial som gör att man inte glider så mycket vid en olycka. För synlighet använder man sig av speciella reflekterande material, eller helt enkelt vanliga reflexband.

Skinn är starkt och vindtätt, förutom att vara snyggt. Sedan finns det motorcykelkläder för både dam och herr som är tillverkade i syntetiska material. Dessa hindrar regn och smuts från att komma in med ett yttre, vattenavstötande lager. Men tack vare nyare teknologi inom klädestillverkning kombinerar man det med ett membran som tillåter fukt att komma ut inifrån kroppen. Så även om man deltar i motorsport, eller det är en varm dag, kommer man alltid att vara torr och behaglig inne på huden.

 

Previous post:

Next post: