Viktigt att stämplar visar rätt 

by 1375695474 on 29/01/2017

När samma sak ska skrivas på flera ställen kan det vara bäst med en stämpel. Detta är en vanlig sak för de som jobbar med räkenskap. Istället för att skriva dagens datum för hand så stämplar man det bara på varje papper. Många offentliga kontor och administrationer gör det samma, allt för att underlätta processerna. Sedan kan det vara bra med en stämpel där företagets namn och kontaktuppgifter finns skrivna. Dessa kan sedan stämplas i broschyrer, på brev och flera andra ställen.

591-5-stamplarTrots att datorer och elektronisk kommunikation är så vanligt idag så betyder inte detta att all vanlig post och kommunikation har upphört helt och hållet. Mycket sker fortfarande på traditionellt vis med både information och fakturor på papper. Detta ger flera tillfällen till att använda stämplar av olika slag.

Tydliga stämplar för olika ändamål

Det är inte bara på papper som en stämpel kan komma väl till pass. Många har funnit det bra att märka sina saker med en brännstämpel. Dessa kan utformas precis som man vill, med en logo eller namn på företaget. Ett vanligt exempel är trälådor som det forslas frukt i. Lätta att ta med sig hem mer eller mindre av misstag, men en utgift för företaget. Andra märker sina verktyg eller andra värdefulla saker vilket gör det svårare för tjuvarna att sälja vidare stöldgodset. Detta gör det mindre troligt att de vill ta sig besväret att stjäla dem från början. En brännstämpel från Stämpelfabriken.

Det är viktigt att stämplarna är tydliga och att de används på rätt sätt. Ibland är det mycket viktigt att rätt datum stämplas på ett dokument, annars kan det få stora lagliga följder. Eller kontaktinformation, om inte telefonnumret är korrekt så kommer aldrig några kunder att ringa upp. Men ibland kan det också vara viktigt att man stämplar på rätt sätt, med precision och på den plats som är angiven. Detta ger ett organiserat intryck och reflekterar positivt på verksamheten.

När det kommer till märkning så är det också ett bevis på vem som äger sakerna. Ett antal företag har lyckats spara stora summor pengar genom att stämpla sitt namn och logo på alla värdefulla saker. Dels med en vanlig stämpel men också genom att bränna in det i materialet. Dessa stämplar går att använda på plast, trä och flera andra vanliga material.

Vikten av precision

Stämplar måste visa rätt, det finns inget tvivel om den saken. Ibland kan det blir riktigt fel om ett misstag görs. Ett brev som poststämplas med fel datum kanske kommer fram till mottagaren redan innan datumet, vilket ju är helt omöjligt. I den här artikeln i Aftonbladet kan man läsa om hur det är viktigt att stämplar visar rätt. Det tog nästan 100 år att komma underfund med att stämpeln var felaktig, även om det hela slutade bra ändå.

Så trots den elektroniska och digitala tidsåldern så är stämplar lika aktuella som de alltid varit. De behövs på flera olika ställen och är något som de flesta verksamheter använder på en daglig basis. Genom att utforma dem på ett alldeles personligt sätt så blir det en viktig del av företagets marknadsföring. De kan utformas för att användas i kampanjer till exempel. En stor röd stämpel som säger nedsatt pris kommer helt klart att dra till sig uppmärksamheten. Egentligen är möjligheterna för hur man kan använda stämplar oändliga. Det gäller bara att ta sig en funderare och komma upp med en praktisk design. Sedan levereras stämplarna med exakt den text och utformning som man vill ha. Personligt, unikt och praktiskt, allt för att göra den dagliga verksamheten enklare och mer effektiv.

Previous post:

Next post: