Vackra hem med murning och puts

by 1375695474 on 11/10/2013

Man bygger hus av både trä och sten i Sverige, och de har sin speciella skönhet och karaktär. Vilken sorts hus man än väljer är det viktigt att hålla efter det och regelbundet förnya det. Ibland kommer man på något som man kan lägga till för att få ett trevligare hem eller trädgård.

MA157-murMurning och puts kan användas till mycket i ett hem. Det kan vara en trädgårdsmur man bygger, för att dela upp ytorna. En fin mur smälter in i naturen och blir till ett med grönskan runt om. Många installerar också en öppen spis i vardagsrummet, den ger både värme och bidrar till trivselfaktorn. Större arbeten kan involvera puts av fasaden, något som man inte gör varje år.

Genom att underhålla sin fasad och hålla den ren, brukar man inte behöva så mycket murning och puts. Man upptäcker sprickor och andra skador snabbt och kan åtgärda dem innan de växer sig stora och problematiska. En väl lagd puts kan hålla länge. Man brukar tvätta av den med varmt vatten och en lösning speciellt för fasader. Det finns också algmedel, något som är ganska vanligt förekommande på fasader.

När man fixar sprickor i fasaden är det viktigt att använda sig av samma sorts puts. Annars kan det bli större problem när man blandar materialen. De som arbetar med murning och puts brukar veta vad det är, annars kan man skicka det för analys. Innan man lägger puts måste fasaden vara ren och även fuktig. Man måste både förvattna och eftervattna, med stor försiktighet, när man arbetar med murning och puts av fasad. Ibland måste man lägga flera lager för att det ska fästa ordentligt och bli bra.

Ibland behöver man renovera hela fasaden, och lägga ny puts överallt. Detta är ett ganska stort arbete, men resultatet kan bli enastående. Hela huset kommer att se nytt och vackert ut. Många passar på att tilläggsisolera när man ändå håller på med murning och puts. Det är bättre att lägga isoleringen på utsidan så man inte förlorar golvyta. I tillägg slipper man stora kostnader för att flytta på elurtag och vattenledningar.

Vare sig man bygger nytt eller renoverar vill man att arbetet ska utföras på ett professionellt sätt. Innan man bestämmer sig för en firma som driver med murning och puts kan man be om referenser. Genom att tala med nöjda kunder kan man vara säker på att ens hus är i goda händer.

 

Previous post:

Next post: