Styla hemmet med barn

by 1375695474 on 10/11/2016

Ibland kan man redan på ett tidigt stadium vara med och forma sitt hem. En del byggherrar tillåter att om bara utsidan förblir likadan som alla de andra husen så kan man göra vissa förändringar på insidan. Eller så är själva konstruktionen av huset färdig, men man kan redan från början dekorera och bestämma färger och mönster. Naturligtvis går det alltid att måla om eller inreda precis som man vill oavsett när huset är byggt. Om det sedan finns barn med i bilden så kanske man vill göra något alldeles speciellt för dem.

114-5-styla-hemmet-med-barnDet finns en mängd underbara möbler och dekorationer för ett barnrum. Sängar och skrivbord som är speciellt utformade för att passa små och stora barn. En del har prinsessdekorationer, vissa sängar är formade som en liten bil. Men även om man väljer vanliga möbler så kan man ju alltid måla eller dekorera så att det syns vem som bor i det rummet. Det samma gäller för resten av hemmet.

Inreda på allra bästa sätt

Mitt hem är min borg säger det gamla ordspråket och det ligger något i detta. Hemma ska man kunna känna sig avslappnad, det ska vara tillåtet att vara sig själv. Alla har stress i skola och på jobbet, både bra och dålig. Men när man kommer hem vill man att det ska vara lugnt och skönt. Om det finns barn brukar det kanske vara mindre lugnt, men det är i alla fall här man har sin borg eller trygghet.

Samtidigt så är det ju också i just hemmet som man har en möjlighet att uttrycka sig själv och låta sin egen stil vara dominerande. En del har samma sorts design i mer eller mindre hela huset, medan andra behandlar varje rum som en enhet och inreder därefter. Snygga och stilfulla LED golvlampor finns att köpa online hos Designlampor.nu. De kan passa in i flera olika miljöer, inklusive barnens rum. Faktum är att lampor passar mycket bra att använda för att fokusera på en viss stil eller design. De kan sprida både ljus och skapa en atmosfär, speciellt på vintern när man har stort behov av belysning.

Lampor kommer i många olika utföranden, alla med sin egen specialitet. Olika skärmar riktar ljuset på sitt alldeles egna sätt, vilket skapar en stämning eller ger ljus på ett flertal sätt. Här finns snyggt designade bordslampor att köpa online och du kan välja mellan många olika utseenden och material. De passar bra i både vardagsrum, sovrum och på skrivbordet. Många barn tycker om att ha en bordslampa i sitt rum, som ett komplement till taklampan.

Stil och design med barn

Om alls möjligt kan det vara en bra ide’ att fråga barnen om hur de skulle vilja ha sitt rum. Det kanske inte går att skapa en riktig djungel, men bra nära kan man i alla fall komma. Många barn har redan vid en mycket ung ålder en klar uppfattning om vad de tycker om och vad de skulle vilja se i sitt rum. En del saker kanske man kan göra tillsammans, gå och välja färg och gardiner eller köpa en trevlig tapet. De kan få välja sina lampor och sängkläder kanske, så att de känner att det här är helt och hållet deras egen borg.

Men även runt om i hemmet kan man ha barnen i åtanke vid inredningen. De trivs bäst om möblemanget och dekorationerna tål lite slit och lek, så att de inte behöver sitta på parad i sitt eget vardagsrum. I Eskilstuna-Kuriren kan man i den här artikeln läsa om hur du kan styla hemmet som barnfamilj. Inte så att allt behöver kretsa runt dem, men det är ofta trevligare för alla om de kan känna sig fria. Samtidigt har de också behov av att trivas i hemmet och kan uppskatta en snygg inredning. Lite häftiga färger här och där och kanske några mysiga tavlor.

Många letar på nätet eller går på loppmarknader, det finns flera ställen där man kan fynda. Det behöver inte alls vara dyrt att inreda med barnen och för barnen, istället kan det vara det allra roligaste man gjort på länge. Att få höra deras klara åsikter kan förändra hela ens syn på ett rum, till det bättre.

Previous post:

Next post: