Smarta klädskåp i husbilen

by 1375695474 on 15/11/2016

Det är ganska fantastiskt med husbilar, de är så praktiska och intressanta. Man har allt på ett och samma ställe, under ett tak så att säga, och behöver inte tänka på varken kost eller logi. Många reser runt på sin semester i en husbil, och de används också i stor utsträckning av proffs inom olika yrken och aktiviteter som tillbringar en stor del av sin tid på resande fot. Det blir som ett hem när man åker hemifrån, och kan göras riktigt mysigt.

482-5-smarta-kladskap-husbilAtt få plats med allt som behövs på en liten yta är inte det allra lättaste, men det finns flera mycket bra lösningar. För en vanlig familj handlar det ju om kläder och mat, böcker och annat som behövs för att slappna av. Om barnen är små så behövs det leksaker, annars kan sportutrustning stå högt upp på listan. Allt detta ska alltså kunna stuvas undan så att man får plats att sova och äta i husbilen. Saker får ju inte heller vara lösa så det blir farligt under färden. Såvida man inte har en enorm husbil, som de amerikanska miljonärerna, så gäller det att utnyttja ytorna på allra bästa sätt och med mer än en gnutta fantasi.

Skåp där allt får plats

Det är ju inte bara i husbilen eller på semestern som man har behov av att lägga undan saker. Både i hemmet och på arbetsplatsen brukar det vara viktigt att kunna låsa in värdesaker. Antingen det handlar om kontanter eller dokument, kanske familjens smycken, så är det saker som man inte vill ska kunna stjälas eller bli förstörda vid en eventuell brand. Du kan hitta smarta säkerhetsskåp. Om man vill få ut ersättning från försäkringsbolaget gäller det att ha ett skåp som uppfyller deras kriterier för vad som finns där inne.

Men inte alla skåp måste vara certifierade som säkerhetsskåp, ibland räcker det med ett helt vanligt lås-  bara så att ingen annan kan komma åt ens saker. Vissa skåp har plats för ett hänglås så att man kan köpa sig ett eget, eller så finns det bara en nyckel till låset. Dessa lösningar kan vara bra i skolor eller på större arbetsplatser där folk behöver byta om eller hänga in sina jackor. Man kan klicka här för att köpa klädskåp till omklädningsrum. Det går att få in flera stycken på en liten plats och de är inte lätta att bryta sig in i.

Med andra ord är skåp en viktig del av vardagen, på flera olika sätt. Det ser snyggare ut i hemmet, eller husbilen för den delen, om man har en dörr att stänga om sakerna. Samtidigt så är det lättare att hitta det man letar efter om allt har sin egen givna plats. Städningen går snabbt när allt är undanlagt och man kan koncentrera sig på de stora ytorna. Ju fler skåp man har desto lättare blir det alltså att hålla ordning och reda. De finns i så många olika storlekar och modeller att det är lätt att hitta ett som passar in i hemmet eller bilen.

Smarta lösningar för små utrymmen

I husbilar eller husvagnar är det extra viktigt med bra skåp. Man har så pass lite utrymme att varje centimeter måste utnyttjas. En del gör lådor i trappstegen, bygger in skåp under sneda tak eller sätter dem alldeles under taket. Poängen är att tänka utanför det vanliga och hitta plats för skåp och förvaring så gott som överallt. Det är fantastiskt att se hur mycket man kan få in i en husbil, en del familjer bor ju till och med i dem. Expressen skriver i den här artikeln om smarta klädskåp i husbilen.

Innan man ger sig ut på en längre resa kan det därför löna sig att kontakta någon som är specialist på skåp och förvaring. De kan komma upp med lösningar som man aldrig hört talats om och det kan ge så mycket mer plats för ens saker. Dessa lösningar och ide’er kan också användas för mindre lägenheter eller hus.  Nu när lagen om attefallshus kommit ut så har det öppnat flera möjligheter för boende, med behov av förvaring av olika slag. Dessa hus är större än husbilar, men har ändå begränsad boendeyta. Med skåp av olika slag har man alltså kontroll över sina saker, oavsett om man bor i en husbil eller i en stor villa.

Previous post:

Next post: