Så vinner du kundernas lojalitet digitalt

by 1375695474 on 20/05/2019

Det mesta sker på nätet idag. Så gott som alla affärer sköts helt eller delvis online. Därför är det också viktigt att tänka igenom hur ditt företag fungerar. Hur det arbetar och var du lägger dina resurser. Ibland kan det vara bra att gå på kurser eller föreläsningar. För där kan du lära dig av de som har lyckats, de som har vunnit sina kunders lojalitet digitalt.

Mycket är ungefär likadant om du gör det digitalt eller inte. Men en del saker är annorlunda. Det kan kallas för en ny kultur. De flesta ungdomar förstår den bättre än den äldre generationen, för de har vuxit upp med den. Men alla kan lära sig och framför allt om det handlar om att göra din verksamhet framgångsrik. Du måste inse att den digitala världen är här för att stanna. På gott och ont anser en del, men det är faktiskt en helt annan diskussion.

Utnyttja dina resurser

Det viktiga i sammanhanget är att arbeta med de redskap du har. Den digitala revolutionen har förenklat många saker, men också lett till nya koncept. Du kan därför inte nöja dig med att göra saker på ett visst sätt bara för att du är van vid det. Om du vill vinna dina kunders lojalitet måste du jobba för den.

En av orsakerna är att folk är vana vid att få det bästa. Till och med barn kan surfa runt och hitta fram till det de vill ha på nätet. Konkurrensen är stenhård inom de flesta områden och du måste se till att hänga med i svängarna för att ha en chans. Samtidigt är det ganska roligt att jobba med det hela eftersom du ser resultaten som du även kan mäta digitalt.

Vissa personer verkar ha en näsa för affärer. Så gott som allt det ger sig in på ger resultat. Det är från dem du ska lära dig lite extra. Ta dig tid att lyssna på dem, ofta delar de med sig på kurser eller intervjuer. En del har gjort det till sitt yrke att hjälpa andra, ger dem råd om hur de kan vinna sina kunder på ett bra och effektivt sätt. Sami sulieman på Allabolag.

Ett första steg för att få lojala kunder

Egentligen kan det inte nog understrykas hur viktigt det är att ge kunderna det de vill ha. Kvalitet och omsorg är två viktiga grundstenar. Speciellt på nätet där det är så lätt att gå vidare och klicka in sig på en annan sajt. Ingen kommer att stanna kvar om du inte är bra. Om du inte ger dem det de vill ha på ett enkelt och smidigt sätt. Många företag lägger ner lite extra omsorg på användarvänlighet. Sidan ska ladda ordentligt, oavsett vilken enhet du använder. Bilderna ska vara lagom stora och allting ska flyta på utan några stopp.

Någon smart person sa en gång att det kostar mindre med god kundvård än dålig. Du tjänar på att inte bara ge dina användare en god upplevelse men även ta hand om dina kunder på allra bästa sätt. Service och support ska vara tillgängligt och artigt. När kunderna blir väl bemötta så är de mer benägna att förbli lojala. En liten hemlighet som gäller oavsett om det är digitalt eller inte. sami sulieman från ledningsgruppen. Det kan också handla om att följa upp. Ge klienterna en särskild behandling, ett erbjudande de inte kan motstå eller en fantastisk rabatt.

Ta hand om kunderna

Så kvalitet är alltså viktigt. Du måste ha något riktigt bra att erbjuda dina kunder. Eller i alla fall något som motsvarar priset de betalar. Upplevelsen på din butik eller hemsida ska vara positiv. Den ska vara snygg, rättstavad och lätt att använda. Ge ett gott intryck redan från början för att hålla kvar deras uppmärksamhet första gången de besöker dig. Men fortsätt att ge dem en anledning att komma tillbaka flera gånger om.

Kom ihåg att folk är digitalt utrustade nu för tiden. De vet precis vad de håller på med och förväntar sig en viss standard. Du kan inte lura dem, eller behandla dem som mindre vetande. Flera av dem kan mer än din IT-avdelning eller de experter du anlitar. Den fördel du har är att du är intresserad av att vinna deras lojalitet och därför lägger samman flera saker för att göra det bra för dem.

Kommunikation är av vikt, och den kan mycket väl ske digitalt. Dels har du chansen att svara på frågor eller ge information genom att klicka på olika symboler. Men ibland så vill de kunna chatta med en levande människa. Inte nödvändigtvis prata med dem på telefonen. Många föredrar att prata digitalt. Med e-post eller chatt, det som fungerar allra bäst för informationen. Ditt ansvar är att se till att de får svar inom rimlig tid.

Utnyttja de digitala medlen

Ett annat sätt att bygga upp kommunikationen är genom att vara aktiv på de sociala nätverken. Här kan du komma i kontakt med både nya kunder och de som redan har provat på dina tjänster. Genom att kommunicera och ge dem något matnyttigt så kan du bygga upp ett förhållande. Det leder ofta till lojalitet.

Digital lojalitet är extra viktig eftersom folk inte bara handlar utan också pratar med varandra. En dålig rapport kan skapa stora problem. De flesta håller inte med om att all reklam är bra för en verksamhet. Det kan skada dig om du får ett visst rykte. Eftersom de flesta kämpar för att gå framåt så räknas varje kund och du har inte råd att förlora en enda.

Som aldrig förr är det kundernas värld. De har ganska stor makt nu när det digitala universum har öppnat sina portar. Om du vill att de ska vara lojala mot dig måste du se till att vinna dem över och sedan inte ge upp. Förbättra dina sidor och gör dem ännu mer inbjudande. Kommunicera med kunderna och se vad de är intresserade av. Ge dem enkla metoder för att handla och betala. Gör ditt företag till ett självklart val.

Previous post:

Next post: