Människor med funktionsnedsättning är ofta extra duktiga på jobbet

by 1375695474 on 17/12/2016

Det finns många olika människor i denna värld och oavsett vart man kommer ifrån och vilken bakgrund man har är alla lika mycket värda. Dessutom kan de allra flesta vara en bidragande faktor till ett samhälle som mår bra på alla plan. Detta gäller såväl privat som i arbetslivet.

579-5-manniskor-med-funktionsnedsattning-ar-ofta-extra-duktiga-pa-jobbetDen som får ett barn med någon form av utmaningsproblematik vet att det kan innebära en helt ny värld som man tidigare inte visste fanns. Kärleken till ens barn gör också att man kan klara det mesta, oavsett om det gäller pappersarbete eller extra stöd när ens barn skall börja skolan. Intresserad av att få veta mer – man kan få stöd till barn med Aspergers genom TRF Assistans och därmed skapa en enklare vardag för hela familjen.

Även människor med funktionshinder brukar kunna arbete i viss omfattning. Vissa undersökningar visar till och med detta – människor med funktionsnedsättning är ofta extra duktiga på jobbet. Kanske beror detta på att de helt enkelt känner att de vill ge allt de har varje dag för att på så sätt kunna visa att de är minst lika smarta som alla andra. Oavsett är det ett faktum man bör ta på högsta allvar.

Tänk på detta när du väljer stöd till ditt barn eller annan anhörig

  • Se över din budget. Detta kan innebära att du först måste höra med kommunen vilka rättigheter ni har rent ekonomiskt. Det bästa du kan göra är att börja med att ringa dem och sedan göra upp en budget för er själva som familj. Behöver du hjälp bör du rådfråga någon som är kunnig inom området.
  • Ha koll på pappersarbetet. Det innebär ofta en hel del papper och dokument att ha en anhörig med funktionsnedsättning. Det hjälper att hela tiden ligga ett steg före genom att ha alla dokument och intyg i ordning.
  • Gör egna efterforskningar på nätet kring olika företag som erbjuder stöd till människor med funktionshinder. Då kan du få reda på vad tidigare brukare tyckt om sin upplevelse. Denna information kan vara högst värdefull för alla som vill undvika oseriösa företag och tråkiga konsekvenser.
  • Läs igenom alla villkor för avtal ni skriver under. Då slipper du tråkiga överraskningar om du mot förmodan skulle känna dig missnöjd med någonting. Känner du dig osäker på någonting du läser i ett avtal bör du alltid försäkra dig om att du förstår det innan du skriver på.

Oavsett vilken typ av utmaning man har i livet är lagen skriven så att alla ska kunna få en möjlighet att leva det bästa liv man kan under just ens egna förutsättningar. Detta är på flera sätt själva grunden till ett samhälle som är rättvist och behandlar alla sina invånare likadant.

Människor med funktionsnedsättning är ofta extra duktiga på jobbet. Detta är ett faktum som man bör ta med i beräkningen i alla möten man har i livet. Det är ju trots allt så att skenet ofta bedrar och man inte bör döma någon baserat på ett första intryck.

Även i media kan man då och då läsa om situationen för människor med olika utmaningar. Intresserad av att få veta mer – i detta inslag från Sveriges Radio kan man höra om hur personer med Aspbergers kan vara extra duktiga på jobbet och detta är något som alla som någon gång funderat över ämnet bör lyssna på och ta till sig.

Genom att informera sig om sina rättigheter är det lättare att ta bra beslut kring dessa ämnen, oavsett om det gäller ens barn eller kanske till och med en själv. Då kan man vila tryggt i att man gjort rätt.

Previous post:

Next post: