Lyxiga hundkojor med full utrustning

by 1375695474 on 03/11/2020

2036-7-1

Det är tryggt att se hur bra de flesta hundar har det. Inte bara får de tillräckligt med mat. Men de kelas med och får den bästa behandlingen på flera sätt och vis. Sedan finns det folk som går den där extra milen. Kanske inte bara med hunden, utan med hela sin livsstil. De ser till att husdjuren kan njuta av livet lika mycket som matte och husse. Hundarna klagar inte, de tycker om att bli ompysslade. 

En lyxig hundkoja är bara ett av de många tillbehör som finns. Det finns hundar som har halsband med diamanter. Vem vet om det finns Versace kuddar för hundbädden? Lika gärna som du skämmer bort dina barn kan du göra mer än en vanlig hund behöver. Troligtvis så uppskattar de inte heller det där lilla extra lika mycket som ägarna. Men det spelar ju ingen roll när pengarna flödar. 

Det din hund behöver

Nu är de flesta helt vanliga familjer som väljer att ha en hund. De behöver inte all den där lyxen, i alla fall inte för tillfället. Det är klart att om du har råd så är det alltid roligt att slå på stort. Men annars så brukar det räcka med det allra nödvändigaste. Det viktigaste är att hunden är mätt och torr, att den känner sig älskad och omhändertagen. En bra plats att skydda sig från vädret är viktig.  Lundhs hundkoja, när du vill ha det bästa för din hund. 

Vad säger hundägarna?

 I en undersökning där flera hundratals hundägare intervjuades så kom ett företag fram till vad de flesta vill se i hundens boning. Resultatet är ganska fantastiskt, om än något överdrivet. I alla fall om du ser på prislappen, för här handlar det om ren lyx. Inte ens många familjer har så många detaljer som de här husen. Intressant läsning i Expressen om väl utrustade hundkojor. 

Vad som framgår är dock att hundar tycker om att röra på sig. De föredrar att komma ut i friska luften, det ligger i deras natur. Som hundägare har du därför även ett stort ansvar att inte bara ge dem någonstans att bo. De måste få komma ut och rastas. Förutom att uträtta sina behov på rätt ställe, där de trivs, så har de även en stor lust för att springa. 

I Danmark har de avsatt vissa områden som kallas för hundskogar. Här kan hundarna springa fritt, bara de lyder när du kallar på dem. Det ger dem en chans att få utlopp för alla sin energi. Plus att det är ett bra och kontrollerat ställe där de kan möta lekkamrater. Alla som har sett två hundar springa som idioter tillsammans vet hur roligt de kan ha det. 

Säkerheten framför allt

En av anledningarna till att det idag finns fler produkter på marknaden än för bara några årtionden sedan har att göra med säkerhet. Ett bra exempel är hundar i trafiken. Tidigare så satt hundarna lite varstans i bilen eller var lösa i bakluckan. Det är kanske inget problem i och för sig. Tills du inte måste bromsa in häftigt eller det sker en olycka. På den så kallade gamla goda tiden var det inte bara hundarna som flög ut, barn och vuxna var inte heller skyddade. 

Idag vet alla bättre. Det är ingen som skulle komma på tanken att ens åka hem från BB utan att först ha köpt en barnstol. Och även hunden har saker som gör att de kan sitta säkert i bilen. Bland annat finns det särskilda säkerhetsbälten där du kan spänna fast dem. Men de flesta satsar nog på att ha en bur i bakluckan. En som är lagom stor och säker så att hunden inte skadas vid eventuella situationer. Hundburar bra även för andra arter. 

En hund som känner sig fri

Listan över vad du kan göra för att ta hand om din hund fortsätter att växa. Inte så att alla familjer måste känna sig pressade att lägga ner en massa pengar på husdjuren. Istället är det en fråga om eftertanke. Hundar kan inte prata på samma sätt som en människa, så du måste vara lyhörd för deras behov. Samtidigt så kan de vänja sig vid det mest och även lära sig hur det ska vara. 

Hundar trivs faktiskt med att tränas. De mår bra av att få lära sig nya saker, och har en enastående kapacitet. En vanlig familjehund behöver inte vara lika väl dresserad som en narkotikahund, som ett välkänt exempel. Men de kan lära sig de rutiner som familjen har. De kan säga ifrån när de vill gå ut och kissa eller är hungriga. Framför allt bör de få lära sig att lyssna och komma när husse eller matte kallar. 

Frihet för både ägare och djur

Allt det här är en del av deras frihet. För om du tränar upp din hund till att komma när du kallar på den så kan du också släppa den fri ute i naturen på ett helt annat sätt. Naturligtvis inom gränserna för vad som är tillåtet. Vissa tider på året är det svårt för den bästa hund att behärska sig, och det kan vara farligt för de vilda djuren. Men annars så kan din hund ha det riktigt bra och få nosa runt som den vill. För du vet att den kommer när det behövs. 

Hundkojor, träning och mycket annat är ofta en del av att vara hundägare. Det är en glädje att se en hund som trivs. Det lilla du lägger ner på dem är ingenting jämfört med allt det du får igen. 

Previous post:

Next post: