Hur man får en iPhone att hålla längre

by 1375695474 on 09/11/2016

Idag är det vanligt att man har minst en mobiltelefon, och en del har flera stycken. För dagens mobiler är inte bara till för att ringa, utan de är ett sätt att leva. Speciellt när det handlar om en smart telefon, som iPhone eller liknande. Dessa är komplicerade och väl utrustade, som små datorer. Med dem kan man ringa, chatta, surfa på nätet, shoppa, jobba på börsen och en mängd andra saker som de flesta inte ens känner till.

654-5-iphone-halla-langeDet säger sig därför självt att man ska vara försiktig med sin lilla dator eller iPhone. Den håller ganska bra, men om olyckan skulle vare framme så är det ju inte billigt att fixa den. För många är det en form av investering, bara för att man kan göra så mycket med den. Man tänker inte på priset eftersom den kanske tas på avbetalning, men om det blir dags för en ny i förtid så kommer detta att kännas av. Därför är det bäst att följa de förslag som finns på hur man kan få sin telefon att hålla längre.

Skydda sin telefon på bästa sätt

Ett av de vanligaste misstagen man gör är att tappa mobilen i golvet. Om den landar fel kan glaset spricka och det blir svårt att använda telefonen. Touch är något annat som inte tycker om att ramla, och som kan vara nog så dyrt att reparera. Med ett bra skal kan man däremot ha en liten marginal, speciellt om man väljer rätt modell. Det ska gå upp och skydda sidorna, eftersom det ofta är där som mobilen landar. Här finns snygga iPhone 7 plånboksfodral.

Det är också en bra ide’ att sätta en osynlig plastfilm över framsidan på telefonen för att den inte ska bli repad. Ett alternativ är de mobilfodral som ser ut som plånböcker, de skyddar alla sidorna. Det viktiga är dock att försäkra sig om att de går upp på sidorna, så att det inte bara är för fram- och baksidan. På bumpy.se hittar du smarta mobilskydd som passar för alla situationer.

För de som verkligen vill skydda sin telefon så finns det skal som gör att man till och med kan tappa dem i vattnet. Dessa har till och med en certifiering för att visa vad de klarar av. Många småbarnsföräldrar har använt dessa med framgång, det brukar ju alltid hända något med mobilen när man har barn. Ett billigare alternativ är gummiskal som gör att telefonen ramlar mjukt. Helt klart ska den inte användas som bitring, och helst ska ingen fukt över huvud taget komma i närheten av en iPhone.

iPhone som håller länge

Rent allmänt så ska man dock se till att ta hand om sin telefon. Behandla den väl och uppbevara den på ett säkert sätt. Många ungdomar har den i bakfickan, men då är det lätt att man sätter sig på den eller tappar den. Det kanske inte händer så ofta eftersom de ständigt använder den och den sällan är avstängd. Macworld skriver här om hur man får sin iPhone 7 att hålla längre.

Batteriet är något som är känsligt på dessa telefoner, och som bör användas på bästa sätt. Många rekommenderar att man låter mobilen bli helt tom på batteri innan man laddar den, detta för att förlänga dess levnadstid. Det är kanske inte alltid så lätt att följa, för ingen vill ju riskera att stå utan telefon bara för att batteriet har dött. En annan sak som kan påverka batteriet negativt är extrem värme eller kyla. Man ska tänka sig för och inte låta mobilen sitta i vindrutan på bilen såvida den inte behövs. Allt detta är små goda vanor som tillsammans kan göra så att ens iPhone håller någorlunda länge. I alla fall tills det är dags att byta upp sig till den senaste modellen.

För de allra flesta så är en riktigt bra smart telefon, som iPhone till exempel, en ganska stor investering. Det är få som bara går in och köper den kontant och sedan inte bryr sig om vad som händer med den. Istället är det ens kontakt med internet och allt som sker där. Utan sin mobil så kan man inte ha kontakt med alla sina vänner och bekanta, prata med familjen och göra allt annat som bara går med en smartphone. Det kan bli panik om batteriet tar slut, ännu mer så om telefonen skulle gå sönder.

De bästa råden för iPhone

Alla de tips och råd som nämnts ovan kommer att göra det mer troligt att iPhone håller länge och att det inte blir några problem. De flesta tappar sin telefon någon gång eller det stänks lite vatten på den. Därför är det bra att ha ett ordentligt skal och göra vad man kan för att skydda sin telefon. I längden så både lönar det sig och är det allra bästa alternativet.

Previous post:

Next post: