Hjälpa alla att fira jul

by 1375695474 on 10/12/2019

Det är få högtider som är så populära som julen. Folk pyntar och festar, familjer kommer tillsammans och det köps många julklappar. Alla har sina egna sätt att fira jul, med nya eller gamla traditioner. Det viktiga är ju att alla kan få göra det på sitt sätt. Och överhuvudtaget klara av att fira, för ibland så behövs det lite hjälp i det avseendet.

Julens budskap är positivt, vilket kanske är en anledning till att så många tycker om den. Det är klart att livet inte är så rosenrött som i alla julfilmer som börjar sändas redan i november. Men för många familjer så är det en glädjens högtid. Samtidigt så gäller det att inte glömma bort de som kanske har behov av hjälp. Vilket återigen är kopplat till säsongens budskap.

En riktigt god jul 

Ibland är det inte så mycket som krävs för att skapa julstämning. Röda gardiner och en krans på dörren kan räcka. Men många brukar vilja pynta lite mer än så. Och det finns mycket roligt att välja mellan. Det är vanligt att använda det som barnen gör i skolan. Pyssel är alltid roligt och julpyssel är en vanlig företeelse runt om i stugorna. Sedan kan du köpa andra dekorationer, eller använda de som går i arv. Du kan hitta inredning för julen som är modern och tilltalande. 

Även om du har vissa traditioner och pynt som du vill hålla dig till så hindrar inte det att utöka samlingen. Det är alltid något nytt du kan pröva på som höjer stämningen. Kanske en dörrmatta eller ett par annorlunda julgranskulor. Folk som tycker om att fira jul hittar alltid något sätt att dekorera mera. Helt tiden med din egen smak och tycke som bas, för det är ju du som ska må bra av allt pynt. Många väljer sin inredning på nätet

Alla ska ha en chans att fira jul

Det kan vara svårt runt juletid för vissa personer. En del har inte så mycket pengar över till att köpa presenter, mat och allt annat som verkar vara ett måste. Naturligtvis så behöver du inte betala något för att fira jul men det kan kännas ändå när alla andra verkar göra som de vill. Därför kan det vara bra att tänka efter om du kan inkludera någon i ditt firande. 

Eller så kan det vara så att du börjar bli gammal och det är svårt att komma ut. Benen är inte riktigt som förr, och så är det ju halt också. Men låt inte det hindra dig. Ta en taxi och se till att träffa de du vill fira med. Ibland kan det behövas ännu större tilltag för att kunna ta sig ut. Även gamla tycker om att fira jul med vänner. Läs mer om hur det kan fungera i Aftonbladets artikel

Blir det en vit jul i år?

Chanserna för en vit jul har minskat de senaste åren. Till och med Sverige har drabbats av global uppvärmning, även om alla kanske inte håller med om det. Så det kanske kommer att bli vanligt med konstgjord snö, som de har använt i andra länder under lång tid. För de som tycker om att resa bort under jullovet så kanske julfirandet tar plats på varmare strök. Det känns lite konstigt att sjunga julsånger under en palm, men det går bra det också. 

För oavsett var du befinner dig och hur mycket pengar du har så kan du alltid göra det till en speciell högtid. Det är inte bara barnen som tycker det är roligt, även många vuxna älskar den här tiden på året. De börjar tidigt med att gå på så många julbord som de bara hinner med. Kakor ska bakas och huset dekoreras. Har du inte tid eller råd finns det flera bra alternativ. Expressen ger dig tips om billiga juldekorationer. 

Butikerna är fulla av godsaker, det ena läckrare än det andra. Det är intressant att se hur julbordet har utvecklats de senaste åren. Nu finns det fler vegetariska alternativ och annat som folk är intresserade av. Det visar hur det är kul med utveckling. Du kan alltid inkludera sådant som du absolut inte vill missa, men försök gärna utvidga dina sinnen och smaka något nytt i år. 

En jul som du aldrig glömmer

Många klagar på att julen blivit så kommersialiserad, och det ligger nog mycket i det. Affärerna bågnar av reklam och saker som är förknippade med julen. Men det betyder ju inte att du måste följa med i allt det här eller köpa allt de har att erbjuda. Gör precis som du har lust, vare sig det innebär massor av julpynt eller nästan ingenting alls. Vill du hoppa över julbordet går det alldeles utmärkt. Men om du vill fira med pompa och ståt så är det precis lika rätt. 

Previous post:

Next post: