Här får alla hyresgäster fiber

by 1375695474 on 25/05/2019

Idag är internet och wifi en självklarhet på många håll. Du bokar inte ett hotell eller annat boende om internet inte ingår i priset. Alternativ så ska det finnas tillgängligt till ett relativt lågt pris. För internet är en viktig del av dagens samhälle. Vissa personer har valt att leva utan att vara uppkopplade. Men de är ganska få och utspridda. De allra flesta önskar en effektiv och snabb koppling till det världsvida nätet.

Bland det bästa du kan ha är fiber. Det handlar om optiska kablar som läggs nere i marken. Väl skyddade från ytter påverkan. De fungera bra även om det åskar och blåser storm, vilket är en klar fördel. Det spelar alltså ingen roll vilken årstid eller tid på dygnet det är. Du kan alltid vara uppkopplad och helt säker på att det fungerar.

Fördelar med att ha fiber

Så säkerheten är en ganska stor faktor när du väljer fibernätet. Det påverkas inte av ytter omständigheter som vädret. Men de flesta anser ändå att hastigheten är ett av de allra bästa med fiber. Du kan forsla stora mängder information på mycket kort tid. Det räcker med ett klick så har du allt du behöver. Hör gärna av dig till stadsnätsbolag för att veta lite mer.

Detta märks bland annat när du vill se på film. Idag är det många som använder sin fiberuppkoppling för att se på TV. Om din uppkoppling inte är bra så kommer filmen att fördröjas. Du måste vänta medan den buffrar och det kan bli stopp då och då. Men med fiber så slipper du allt detta. Bilden är skarp och kommer på bråkdelen av en sekund. Med tanke på alla de fina enheter och TV-apparater som folk har idag så kräver det en bra uppkoppling. Stadsnätsbolaget AB boka ett samtal på.

Ett nät som sprider sig

Sverige har satt som mål att mer eller mindre alla ska kunna ha fiber i hemmet. Det vill säga att de stora kablarna ska finnas där, och centralerna. Sedan är det upp till var och en om de vill koppla upp sig till det centrala nätet. I städerna är det naturligtvis lite annorlunda, för där har nu mer eller mindre varje byggnad fiber inkopplat. Till och med ute på öarna så kan du se på TV utan att störas. Sommarlovet har blivit så mycket mer intressant för alla tonåringar. Göteborgs-Posten skriver i en artikel om fibernät i skärgården.

Det har skrivits en hel del om utbyggandet av fibernätet. Flera olika aktörer är aktiva på marknaden så du kan förhandla dig fram till ett bra avtal. I princip är det upp till varje villaägare om de vill betala för att bli uppkopplade. Eftersom kablarna måste läggas nere i jorden är det ett visst arbete. Föreningar brukar beställa som grupp, för att få ett bättre pris. Det handlar om att satsa på framtiden. Även om du kanske inte har så stora behov kommer fibernätet att vara det som gäller.

En förmån som är viktig

Att ha internet är inte direkt en förmån längre. Det räknas nog som en självklarhet för de flesta. Så gott som alla har det på mobilen, och använder sig av det hela dagen. Många jobbar via nätet, på ett eller annat sätt. Antingen du skickar e-post, gör efterforskningar eller har videokonferenser med fjärran länder så är det via nätet. De flesta företag klarar sig inte utan en bra uppkoppling.

Det är lite det samma med privatpersoner. Du klarar dig inte alls så bra utan att ha internet. Idag är det svårt att betala räkningar eller göra andra saker utan att vara online. Bland annat för att det inte kostar så mycket för banker och andra instanser att ha kontakt med folk via nätet. Du sparar papper och personal, båda viktiga frågor för de flesta. Nästan alla ser på TV, film eller gör annat via internet. Till och med små barn har sin egen platta och vet precis hur de ska använda den.

Allt detta har förändrat vad du förväntar dig av en hyresvärd. Eller i alla fall vad du skulle önska. Fler och fler satsar på att dra in fiber till sina fastigheter, för det är helt enkelt det enda valet. Här får alla hyresgäster fibernät. Läs mer i denna artikel i Tranås Tidning. Internet kommer inte att minska eller försvinna. Tvärtom blir det mer och mer viktigt i folks liv. Det gäller därför att hänga med i svängarna och göra det bästa av situationen.

Viktigt med fiber

Så det är alltså i grund och botten en viktig fråga. Det handlar inte bara om nöjen eller trivsel, även om de också är viktiga. Istället hänger mer eller mindre hela samhället på internet. Det är något liknande med elen. Du märker direkt när det är ett strömavbrott, för ingenting fungerar. Ungefär samma sak händer när en kabel gått sönder eller du inte har en bra uppkoppling och det åskar. Grundläggande funktioner i både det privata livet och på arbetsplatsen blir så mycket svårare utan internet.

Plus att de flesta faktiskt inte tycker det är ett alternativ. När det nu finns så bra saker du kan använda, varför inte göra det möjligt för flertalet? Ge dina hyresgäster en fiberuppkoppling. Se till att nätet når ut till landsbygden, till och med på relativt isolerade platser. Allt detta bygger upp samhället och gör det till både enklare och roligare att existera. Bra orsak till att satsa på fiber.

Previous post:

Next post: