Försök rädda din hårddisk

by 1375695474 on 25/05/2015

Det är ingen hemlighet att datorn kan få för sig att leva ett eget liv ibland och strula tills det känns som om att du får gråa hår. Sammanbitet går tankarna till de tusenlappar som eventuellt behöver läggas på en ny. Men ibland räcker det med en reparation för ett litet mirakel.

Ja, det kan vara skönt att slippa det där med att lägga ut en massa pengar på ett bräde på en ny dator. I synnerhet om det egentligen inte behövs. Visserligen är inte en reparation av en dator gratis det heller men det lär vara billigare än att köpa en ny dator i de allra flesta fall. Och det är så klart också en fråga du kan ställa till reparatören på en gång.

Ibland behöver ju faktiskt inte hela datorn vara trasig. Det kan handla om att en viss del, eller till och med några delar, har gått sönder. Och det är ju inte så konstigt. En dator slits precis som allting annat och de flesta använder också sina datorer väldigt flitigt. Men då går det ofta att byta ut de trasiga delarna mot nya för att du återigen ska ha en fungerande dator.

Någonting som kanske är mest förargligt om det går sönder är hårddisken. Vi har ju oftast väldigt mycket värdefulla dokument och bilder som lagras där. Som tur är finns det företag om reparerar trasiga hårddiskar och räddar viktigt innehåll.

Prova en formatering

När en dator strular är det inte alltid så lätt att fixa problemen på egen hand. Om du inte är väldigt kunnig på området då vill säga. Men då finns det alltså företag som du kan vända dig till som kan ge dig hopp om att rätta till det som har blivit fel eller gått sönder. Vanligtvis brukar dessa företag också kunna hjälpa till med mer än bara reparation när det gäller till exempel hårddiskar. Vill du veta mer om Supportknappens tekniska on-demand support, klicka här för att gå till hemsidan.

För att du ska slippa se hur alla dina bilder och filer försvinner i tomma intet utan någon chans att få tillbaka dem är det vettigt att säkerhetskopiera det som lagras på hårddisken med jämna mellanrum. Annars möts du av en väldigt tråkig överraskning när reparatören meddelar att hårddisken måste formateras.

Om hårddisken inte är fysiskt sett förstörd kan man alltid testa att formatera om hårddisken, läs mer här, då försvinner filerna men du kanske kan få i gång Windows som vanligt åtminstone. Då kan du alltså vara glad över att din dator återigen fungerar men innehållet finns dessvärre inte kvar. Har du då gjort en backup sedan tidigare kan du med andra ord vara glad åt både en fungerande dator och att dina saker finns kvar i tryggt förvar på en extern hårddisk.

Ha som ledord när det gäller datorn att underhålla den då och då och glöm inte att säkerhetskopiera filer och bilder med jämna mellanrum.

 

Previous post:

Next post: