Därför är det viktigt att prata om parterapi

by 1375695474 on 04/05/2018

833-1

Om man är i ett förhållande eller ett äktenskap som just nu upplever problem kan det kännas svårt att se hur man en dag ska kunna ta sig ur dem. Faktum är dock att det går. Det är ju faktiskt normalt att ett förhållande går upp och ned och att man därför måste lära sig kommunicera för att lyckas hänga med i svängarna.

Oavsett om det gäller dig själv eller om du är i en relation där du känner att du och din partner skulle ha nytta av parterapi så är det ett faktum att det är viktigt att våga söka det stöd man förtjänar, när man behöver det. Du kan hitta rätt psykolog i Stockholm om du bor i närheten och därmed förändra de saker du behöver förändra för att få ett bättre liv.

För länge, länge sedan fanns det ett stigma kring terapi vare sig det handlade om terapi för den enskilde eller för par men detta existerar inte längre. Man har i samhället helt enkelt insett att terapi kan gynna många, inte bara den som går, utan även dem runt omkring så som familj och vänner. Idag satsar även många på terapi inför samarbeten av olika slag så det är inte bara något för dem som har en relation. Du kan gå hit för att hitta information om pris för parterapi i Stockholm och se om det kan vara något för dig och din partner, vare sig det är en partner i kärlek eller i arbetslivet.

Parterapi i media

883-2

Ibland krånglar relationer och därför är det viktigt att prata om parterapi och det är precis detta som samhället numera gör genom artiklar i media och annat. Expressen rapporterar i en artikel om hur allt fler pratar om att det kan vara smart att gå i parterapi och detta är den typ av artikel som bidrar med att göra det enklare att våga söka stöd och hjälp. Att gå i parterapi eller terapi i allmänhet är ju faktiskt ett tecken på styrka och ingenting annat eftersom man vågat förändra sitt liv genom att söka den support man behöver.

Har parterapi gett mer kärlek till alla hjärtans dag? Hör mer i detta inslag i Sveriges Radio och låt dig inspireras oavsett om du behöver det eller inte. Ibland i en lång relation kanske man inte behöver terapi men man behöver alltjämt påminnas om att uppskatta varandra varje dag. Detta är inte alltid så lätt men kan vara smart att tänka på och därför är det viktigt att prata om parterapi och terapi i stort.

Tänk på detta då du väljer terapeut

  • Kolla alltid upp den terapeut du är intresserad av på nätet. Du vill ju försäkra dig om att de är kvalificerade och att de inte förekommer på något negativt sätt i media. Dessutom kan du om du har tur hitta bra tips på terapeuter som har uppskattats av andra. Det är väl värt det att lägga lite tid på detta för alla som vill göra bra val.
  • Se efter finansieringen. Gäller det parterapi måste ni betala själva men detta är väl värt det. Många terapeuter har olika sätt du kan betala på och det går alltid att hitta lösningar som fungerar för er. Att göra upp en enkel budget efter att ha sonderat terrängen och sett hur mycket det kommer att kosta er är det enklare att se hur mycket man måste spara ihop eller vad man bör tänka på när man gör sitt val. Be gärna någon om råd inför en budget om du är osäker på hur du ska göra en.
  • Våga fråga vänner och familj. Att ni går i terapi eller parterapi betyder inte att det är kris. Ibland kan det göra det men inte alltid. Många går i parterapi i förebyggande syfte och det är inte något du behöver tala tyst om. Frågar du personer du litar på kan du vara säker på att du får bra svar.
  • Be om ett första möte där ni kan samtala tillsammans. Då blir det enklare för dig att ta ett beslut kring om detta är en terapeut för dig eller inte. Det handlar många gånger om att få rätt känsla och detta är viktigt att tänka på. Passar personen dig inte så blir det ju svårare att öppna sig och du bör då istället välja en annan person. Lita på ditt omdöme. Ska du gå med din partner är det viktigt att ni båda är trygga med den ni väljer, annars bör ni leta vidare. Det finns en stor marknad och för att få det resultat ni vill ha måste allting stämma bra.
  • Se till att du förstått vad som ingår i de samtal ni köper. Då slipper du känna dig fundersam och kan istället lita helt och fullt på processen. Detta är en trygghet du måste ha om du vill kunna få ut något vettigt av det hela. Be gärna en annan person att läsa igenom villkoren med dig. Då missar ni inte något viktigt och slipper tråkiga överraskningar ni inte vill ha.

Därför är det viktigt att prata om parterapi

883-3

Att gå i parterapi visar på styrka och därför är det viktigt att prata om parterapi i samhället idag. Då kommer allt fler att våga välja detta om man känner att man behöver det och fler äktenskap kommer i slutändan att kunna räddas eller i alla fall lämnas på ett bättre och mer hälsosamt sätt.

Livet går upp och ned och det gäller därför att våga söka den hjälp man vill ha. Samhället har idag alla resurser du behöver om du bara tittar efter dem. I slutändan kommer det att ge dig ett bättre liv där du vaknar upp och trivs långt bättre än du annars skulle ha gjort med ditt liv. Detta är väl värt det i längden för alla som står och tvekar.

Ingen får leva om sitt liv så det är upp till var och en att ta det ansvar man bör för att må bra.

 

Previous post:

Next post: