Bra bemanning – nyckeln till färre problem på arbetsplatsen

by 1375695474 on 19/10/2017

475-6-1-bemanning-aldreboende-sakrare

Alla företag eller verksamheter skulle vilja ha tillräckligt med personal för allt som måste göras. Tyvärr är det en kostnadsfråga och på ett antal arbetsplatser måste en person ta hand om mer än sina egna uppgifter. Ibland fungerar det dock inte, och då speciellt inom vården. Ett papper kan vänta med att bli arkiverat, men när det är fråga om levande personer så går det helt enkelt inte.

Skolor, sjukhus, äldreboende och flera andra ställen märker snabbt av om det är brist på personal. Men även om det inte blir direkt kris utan en fullt bemannad arbetsplats så känns det av. Folk kan bli stressade och sjukskrivningarna öka. Därför kan det ofta löna sig för en verksamhet att satsa lite extra på sin personal. Antingen genom bra bemanning eller med någon form av kompensation.

Jobba heltid eller inte?

Alla har sina speciella behov och det är inte alla som vill jobba heltid. Det kanske beror på att de pluggar och därför inte har tid att satsa på karriären. I alla fall inte ännu. Eller så har du kanske fått barn och känner att du kan unna dig att stanna hemma i alla några dagar i veckan. Oavsett anledningen så kan bemanningsföretagen vara till hjälp här. De förmedlar nämligen inte bara fasta anställningar utan även vikariat eller projekt. Tjänster inom rekrytering och ekonomi är vanliga.

För ett antal företag kan detta vara en fantastisk lösning. De kanske inte har råd med någon som jobbar heltid, eller ens är fast anställd. Men om de kan få lite avlastning ett par dagar i veckan, eller under de perioder då det är som mest att göra, så kan det vara tillräckligt. På detta sätt så får alla som de vill. För de som inte vill jobba så mycket är det en perfekt situation, och likaså för en firma som behöver tillfällig hjälp. Många företag söker personal inom bemanning i Västerås med omnejd.

Greenhouse Worker Watering Plants

Tillräckligt med personal ett måste

Inom vissa yrken är det alltså ett absolut måste att ha tillräckligt med personal. Om du ringer efter en ambulans eller läkare, till exempel, så förväntar du dig att få svar med en gång. Här måste det finnas någon som kan rycka ut och hjälpa folk i nöd. Vad som skett på sina ställen är att när arrangemanget är nytt, när det precis har kommit igång, så är det många som söker sig till det.

Ganska snart inser de dock att det inte är någonting för dem, att det är allt för stressigt till exempel. Då blir det ett tomrum under den tid det tar att hitta ny personal, som är där för att stanna. Den befintliga personalen blir överbelastad vilket leder till sjukskrivningar och andra problem. Sveriges Radio rapporterar i ett inslag om vikten av bra bemanning på larmcentralen.

Om du har brist på personal kan det leda till riktigt svåra situationer. Vissa yrken eller produktioner sysslar med farliga ämnen eller metoder. Det krävs ofta en viss uppmärksamhet men även tillräckligt med folk. När du måste lyfta tunga saker eller frätande material så är det alltid bäst med lite hjälp. Sveriges Radio rapporterar i ett inslag om vikten av tillräcklig bemanning på nyckelarbetsplatser.

Undvika problem på arbetsplatsen

Ingen vill skada någon annan eller försätta dem i en omöjlig situation. Men detta blir ofta resultatet om du inte har tillräckligt med personal på de allra viktigaste ställena. En fabrik har haft fyra dödsfall under arbetets gång de senaste fem åren. Tre olyckor som kanske kunde ha undvikits om det hade funnits tillräckligt med personal. Tyvärr är det ofta inte förrän något sker som en del företagare vaknar upp. Andra gånger hade de ingen aning om vad som kunde hända, och har gjort allt de kan för att det inte ska upprepas.

Ett bra exempel är annars larmcentraler och vårdinstitutioner. Här kan en gammal person bli liggandes hela natten om det saknas personal. I värsta fall kan de bli sjuka eller avlida, men helt klart är mänskligt lidande involverat. Sjuksköterskorna på vissa sjukhus har inte möjlighet att se till alla patienter. En del får ligga med smutsiga lakan eller blöjor, vilket är en stor skam. Men det är ofta ingen speciell persons fel. Det är fråga om brist på pengar, även om det ibland skulle kunna bli bättre med annorlunda planering. Ökad bemanning löser ofta viktiga problem. Läs mer i den här artikeln i Vestmanlands Läns Tidning.

Girl embracing teddy bear in home

Stark personalstyrka det allra bästa

Ibland kan god planering förändra dynamiken på en arbetsplats. Även om du inte har exakt det antal anställda som du skulle kunna önska dig, så går det att undvika stress och problem. Arbeta om uppgifterna så att alla har en balanserad mängd att ta hand om. Förläng en del deadlines så att det blir rimligt och alla har en möjlighet att nå fram.

Men det är ju inte alltid detta är möjligt. Vissa arbetsmoment måste bara utföras till en viss tid och av en utbildad person. Det kan skapa stora problem om det inte finns tillräckligt med folk på plats. Inom vård och omsorg så märks det på ett allvarligt sätt. På ett kontor eller annan form av verksamhet kanske inte lika dramatiskt, men ändå tillräckligt för att göra det svårt att gå framåt.

För att undvika problem måste du satsa på bemanning. Det är nyckeln till att verksamheten ska växa till sig eller helt enkelt fungera som den ska. Alla jobbar med en budget och du kanske måste se över den för att kunna få med dig allt. Om personalstyrkan inte är tillräckligt stor kanske du måste dra ner på någonting annat.

Behovet av utbildad personal

På vissa arbetsplatser är det inte bara antalet anställda som är det stora problemet. Istället är det kvalifikationerna som saknas. Ibland kan detta bero på företagets geografiska placering. Det är inte alla orter som har just den sorts personal som du behöver. Men då kan ett bemanningsföretag vara nyckeln eftersom deras databaser ofta inkluderar arbetssökande från hela landet. Med den rätta lönen och andra förmåner kanske du kan fylla dina behov av personal.

Andra yrken är inte så attraktiva på grund av arbetstiderna eller vad jobbet innebär. Folk drar sig för att söka dit, men resultatet att det blir underbemannat. Med många annonser och attraktiva överenskommelser problemet ibland lösas. Annars kan tillfälliga anställningar vara en lösning, inte den allra bästa men bättre än att vara utan.

Viktigt med bra bemanning

I fattigare länder så dör folk av mindre åkommor för att det inte finns tillräckligt med sjukhus eller läkare. Detta borde inte få ske i den utvecklade delen av världen, men tyvärr så har det skett. Folk har inte fått den hjälp de förtjänar på grund av underbemanning. På sina håll har det varit dödsolyckor på arbetsplatsen för att de inte har tillräckligt med personal. Dessa situationer är oacceptabla och måste förändras. Nyckeln till att undvika problem på arbetsplatsen är bemanning, det finns inte så mycket att säga om det.

Hur du ska hitta tillräckligt med personal är inte alltid så lätt. En del kan bero på arbetets natur och vilka kvalifikationer som behövs. Men även vad du som arbetsgivare har att erbjuda de anställda. Antingen det är fråga om en bra lön eller andra förmåner så måste de kompenseras för sina insatser.

Previous post:

Next post: